Croatia Experience

Contacteer ons hier
+32 492 40 63 06

Algemene informatie

Land

Montenegro

Hoofdstad

Podgorica

Oppervlakte

13.812 km²

Inwoners

647.078

Munteenheid

Euro

UTC

+1

Montenegro is een fascinerend Balkanland dat grenst aan Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Kosovo en Albanië. Montenegro maakte vroeger deel uit van Joegoslavië en scheurde zich in 2006 af van Servië. Het land is voor de meeste west-europese toeristen nog vrij onbekend. Toch vindt u hier alles om een droomvakantie te beleven.

Montenegro kent een grote diversiteit qua natuur: de prachtige kustlijn met fijne zandstranden, de nationale parken met meren, de bergen, rotsformaties en enorm veel vogel- en plantensoorten. De inwoners van Montenegro, de Montenegrijnen, zijn een enorm gastvrij volk. Wanneer ze toeristen over de vloer krijgen, laten ze hen graag kennismaken met de lokale lekkernijen.

Een groot deel van Montenegro bestaat uit bergen en heuvels die tot de Dinarische Alpen behoren. De hogergelegen gebieden hebben een gematigd zeeklimaat met gemiddeld milde tot koele winters en aangename zomers. Het lagergelegen kustgebied heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters.

In tegenstelling tot de andere Balkanlanden is Montenegro moeilijker te bereiken per wagen. Het land ligt behoorlijk geïsoleerd van de rest van Europa, met name de toeristische kust. De meest voor de hand liggende route is via Kroatië, maar vooral in de zomer kunnen de wachttijden aan de grens behoorlijk oplopen. Ook via Servië is het land bereikbaar per wagen, maar aangezien de meeste toeristische bestemmingen aan de andere kant van het land liggen, moet men dan grote stukken over bergachtige weggetjes afleggen. Dit kan zeer tijdrovend zijn. Wij raden daarom aan om per vliegtuig te reizen. Indien gewenst kan u op bestemming gebruik maken van onze huurauto’s!